alternative-zine.com

ביקורות

Black Majesty: Silent Company
Black Majesty - Silent Company - [Limb Music Products]

2005-10-10

Black Majesty היא להקת פאוור מטאל מלודי מאוסטרליה. האלבום Silent Company, הוא אלבומה השני של הלהקה, והוא ממשיך את דרכו של אלבום הבכורה של הלהקה, Sands Of Time, ואף מצביע על איכות גבוהה של להקה שעשוייה להיות כוח חדש בתחום. אחרי הכול, לחמם את Edguy ואת Hammerfall, כמו שהלהקה עשתה לאחרונה, לא נותנים לכל אחד. האלבום נותן מגוון של נגינת מטאל קלאסית עם מלודיות, עצירות מפתיעות ושינויי מקצב מרעננים וסיגנון שירה שמשתנה בתוך השיר ובין שיר לשיר. מילות השירים עוסקות במסע רוחני ובאמונה שיש כוחות השומרים עלינו.
האלבום נפתח בשיר בינוני דווקא, Dragon Reborn, יצירת פאוור מטאל אירופאי קלאסית אך קצת משעממת(בגלל ששבענו כבר משירים כאלה), ובכל זאת, ניתן למצוא שם רמזים למה שיבוא בהמשך: ריפים של פאוור מטאל אירופאי, עלייה לטונים גבוהים של John Cavaliere הסולן ושירת רקע של שאר חברי הלהקה. אחריו בא כבר שיר הרבה יותר טוב, שיר הנושא Silent Company, ובזכות המקצב המחשמל שלו ממש נכנסים לראש של הלהקה הזו. מיד אחר כך בא שיר מקסים, Six Ribbons, בלדת פאוור מטאל ש-Cavaliere מבצע עם זמרת אורחת בשם Susie Goritchan על בסיס שיר באותו השם שהיה להיט באוסטרליה ב-1978. Firestorm ממשיך את שיר הנושא, Silent Company, ומציג גם בהדגשה את יכולת הנגינה המצויינת של הגיטריסט Steve Janevski. New Horizons שבא אחריו אולי לא גדול כמו קודמו, אך הוא מלווה בחילופי קצב נקיים ומעניינים ומוסיף לדגש המוזיקלי גם את המתופף Pavel Kornvalinka. גם הבסיסט Hanny Mohamed מורגש היטב עם נתינת הקצב והטון מאחורי כל הסולואים הנהדרים של Janevski הגיטריסט. בשאר השירים אפשר לראות שוב ושוב את אותם סולואים מקצועניים ומלודיים לצד ריפים כבדים או מלאי קצב ואנרגיה, יכולת העלייה לטונים גבוהים ונקיים לצד שירה הימנונית ותיפוף שמחליף מקצב ומשתלב היטב בנגינה ובשירה.
ההפקה המעולה, היכולת המוזיקלית המצויינת של כל אחד ואחד מחברי הלהקה וארץ המוצא של הלהקה הופכים את Black Majesty ואת אלבומה Silent Company לסיפור חדש ומרענן ששווה לעקוב אחריו. אחרי הכול, לא צמחו הרבה להקות מטאל באוסטרליה, וכפי ש-Hanny הבסיסט מספר החברים גדלו על להקות Iron Maiden, Queensryche, Dio ו-Judas Priest, שהן גדולות אבל לא אוסטרליות, וזו הסיבה שהם משלבים את ה-Old School עם זווית הראייה האוסטרלית.

ניר חביב



 
blog comments powered by Disqus